DOMOV    KAZALO STRANI    KONTAKT    DODAJ MED PRILJUBLJENE   
 
Izjava očeta

Biti oče, biti mama, vsi smo najprej prepričani, da to ni nobena umetnost. Potem pa ugotoviš, da si se za svoj poklic kar nekaj let izobraževal in se še naprej dodatno usposabljaš, za poklic očeta in mame pa nič, ker ti je to kar nekako dano.

Če ne bi hodil na poslovno izobraževnje s področja vodenja zaposlenih, bi verjetno ohranil takšno, več ali manj vsesplošno prepričanje. Ko pa sem spoznal, koliko psihologije in koliko praktičnih nasvetov in modrosti sem na področju vodenja ljudi pridobil na izobraževanjih v podjetju O. K. Consulting, sem se odločil, da tudi moja vloga očeta in ženina vloga mame, potrebujeta strokovno podlago. V to sem prepričal še svoje prijatelje in njihove žene in po nekaj delavnicah Šole za starše smo vsi ugotovili, da je bila ta odločitev ena bolj pomembnih v naših življenjih. V vlogi staršev smo zdaj vsi bolj samozavestni pri vzgojnih odločitvah, ker vemo, kaj se z našimi otroki v posameznih življenskih obdobjih dogaja. Ob tem pa točno vemo, zakaj so naše vzgojne poteze takšne in ne drugačne. Delavnice šole za starše obiskujemo že nekaj let in z njimi nadaljujemo. Tako kot rastejo naši otroci, pridobivamo znanja in veščine za njihovo vzgojo. Da bodo srečni in samostojni, ko bodo z našo pomočjo odrasli.

Emil Marinšek

direktor podjetja Maremico in oče sina in hčerke

Zakaj šola za starše?

Na tržišču najdemo številne knjige na temo vzgoje otrok in uspešnega starševstva. Večkrat so informacije, ki jih tovrstna literatura ponuja, različne, včasih si celo nasprotujejo. Starši, ki želijo za pravilnost svojih vzgojnih prijemov tudi strokovno potrditev, se včasih težko znajdejo v množici knjig in priročnikov za starše. Težko je med številnimi "obrazci" vzgoje uspešno presoditi, kateri je najbolj ustrezen, kateri bo otroku omogočil, da se razvije v samostojno, samozavestno in uspešno odraslo osebo.
Šolo za starše v podjetju O.K. Consulting izvaja Tina Rutar, strokovnjakinja na področju razvojne psihologije. Pokličete jo lahko na telefon 041 430 411 ali ji pišete na e-naslov: tina.rutar@okconsulting.si.

 

Šolo za starše prilagodimo starosti otrok udeležencev šole.

Izvajamo jo za:

1.  bodoče starše

2.  starše predšolskih otrok

3.  starše šolskih in starejših otrok-najstnikov

 


ŠOLA STARŠEVSTVA S PROGRAMOM PO IZBORU SKUPINE
Imate specifične želje in bi želeli program oblikovan po meri starosti vaših otrok?
Oblikujte skupino 8-ih staršev in naš program bomo oblikovali po vaši meri.
Pokličite nas za informativni sestanek, na katerem se bomo dogovorili za vsebine in termine izvedbe šole starševstva po vaši meri.  


 

»Cilj vzgoje je vzgojiti srečnega otroka, ki bo sposoben samostojnega življenja v družbi.«
Ste si tudi vi zastavili ta cilj? Mu uspešno sledite? Bi radi preverili ali ste na pravi poti?

 

Otrokov življenjski scenarij starši napišejo že v prvih petih letih otrokovega razvoja!
Spoznajte, kakšnega mu lahko napišete ali pa kakšnega ste mu napisali in kaj še lahko storite, za uresničitev uspešnega starševstva.