DOMOV    KAZALO STRANI    KONTAKT    DODAJ MED PRILJUBLJENE   
 


OCENJEVANJE ZAPOSLENIH/OCENJEVANJE VODIJ – METODA 360°


Metoda 360-stopinjske povratne informacije je v svetu uveljavljeno orodje, ki vodji, pa tudi drugim zaposlenim omogoča pridobitev pomembnih povratnih informacij o njihovem delu. V postopek ocenjevanja so vključeni tisti, ki z ocenjevanim največ sodelujejo – sodelavci, nadrejeni, podrejeni, lahko tudi poslovni partnerji. Ocenjevani tako dobi celostno podobo o tem, kako njegovo vedenje na delovnem mestu doživljajo drugi in kako on sam. Iz rezultatov spozna, na katerih segmentih se precenjuje ali podcenjuje in ali ima realno sliko o sebi.
Ocenjevanemu rezultate osebno predstavimo in svetujemo na področju strokovnega razvoja. S tem dobi vpogled v slepo pego (razhajanja med samooceno in oceno drugih) ter konkretne predloge za izboljšanje svojega dela in svetovanje na področju osebnega razvoja.

Rezultati raziskave nam omogočajo tudi pripravo učinkovitega letnega načrta izobraževanj v podjetju ter za organizacijo coachinga posameznim vodjem. 
Z našim sodelovanjem lahko v podjetje vpeljete proces ocenjevanja zaposlenih, ki je običajno temelj za karierno načrtovanje, načrtovanjeizobraževanja, ciljno vodenje, projektno vodenje in seveda nagrajevanje zaposlenih.

Gledam te, gledaš me,

vidiš me, jaz tebe ne.

Kdo sem?

(Odsev v ogledalu)

Prepričajte se, če sebe

vidite tako, kot vas vidijo drugi.