DOMOV    KAZALO STRANI    KONTAKT    DODAJ MED PRILJUBLJENE   
 


Uvedba modela kompetenčnih profilov presega klasično sistematizacijo delovnih mest in prispeva k večji učinkovitosti in transparentnosti na različnih ravneh kadrovskega menedžmenta: pri načrtovanju, usposabljanju in prestrukturiranju zaposlenih kot tudi pri selekciji in napredovanju. Z opredelitvijo ključnih kompetenc imajo tako zaposleni kot tudi vodje bolj jasno sliko o tem, kaj se od zaposlenih pričakuje, s tem pa so tudi rezultati dela lahko boljši.

OBLIKOVANJE KOMPETENČNIH PROFILOV
Le izobrazba ni več dovolj za kakovostno opravljanje dela na nekem delovnem mestu. Še tako dolgotrajne in raznolike delovne izkušnje ne zagotavljajo, da bo kandidat za delovno mesto svoje delo v vašem podjetju opravljal tako kakovostno in s takim žarom, kot to pričakujete.

Kaj je potem tisto, kar morate vedeti, ko se odločate, katerega kandidata zaposliti?

Kompetence delovnega mesta predstavljajo tiste lastnosti in zmožnosti, ki posamezniku omogočajo uspešno in učinkovito opravljanje dela glede na zahteve delovnega mesta. Gre za kombinacijo strokovnega znanja, veščin, osebnostnih lastnosti in sposobnosti, ki jih opredelimo v kompetenčnem profilu delovnega mesta.

Kompetenčni profili omogočajo učinkovito načrtovanje kariere posameznikov, so ključni pri razvoju in izpopolnjevanju zaposlenih, lahko jih vključimo tudi  v sistem nagrajevanja. Predvsem pa nam omogočajo pregled nad tem, katere kompetence imamo v podjetju ustrezno razvite in kje so naše šibke točke. Tako lahko načrtujemo tudi interno usposabljanje in razvijamo kompetence, s katerimi bomo uresničili strategijo podjetja.
Z našim sodelovanjem lahko v podjetje vpeljete t.i. model kompetenc, ki zajema oblikovanje kompetenčnih profilov za vsa delovna mesta.

 

Uredite "zmešnjavo"!

Postavite prave ljudi na prava delovna mesta!

Omogočite sebi in zaposlenim dobro utečeno in učinkovito delo!