DOMOV    KAZALO STRANI    KONTAKT    DODAJ MED PRILJUBLJENE   
 

Karierno svetovanje

Danes pojem kariere ni le značilnost najvišjih delovnih mest.

Uspešen razvoj kariere ne pomeni le poti navzgor, temveč tudi različne poti po istem nivoju, a na drugih področjih, včasih pa tudi delo na poti navzdol. V načrtovanju in razvoju kariere so ključna karierna sidra in vseživljenjsko učenje. In seveda vaše zadovoljstvo s tem kar delate. 

Karierno svetovanje je pomembno  tako pri mladih, ki iščejo področje prve zaposlitve kot pri tistih, ki si na svoji poklicni poti želijo spremembo.

Dobro je vedeti, da pojem kariera ni povezan le z najvišjimi ali morda najpomembnejšimi delovnimi mesti.


Postopek izvedbe kariernega svetovanja vključuje psihometrično testiranje s katerim ugotavljamo:

  • osebnostne lastnosti
  • poklicne interes
  • sposobnosti
  • praktičnost
  • način reševanja problemov

Psihometrično testiranje dopolnjuje poglobljen intervju, v katerem odkrijemo tudi vaše ključno karierno sidro, temu pa sledi svetovanje za vaš nadaljnji poslovni razvoj ali izbor prve službe.

 

Naše izkušnje kažejo, da se mnogi na svoji poklicni ali karierni poti omejujejo pri izboru področja dela, zaradi zaključene smeri izobraževanja. Ob tem jim znamo "odpreti vrata" na področja, ki so jim blizu, pa niso vedeli, da "lahko primejo za kljuko".

Kot primer naj povemo, da zdravnik lahko opravlja svoje osnovno poslanstvo in zdravi, lahko pa odpre podjetje za zastopstvo in prodajo medicinskih pripomočkov, lahko dela na razvoju novih zdravil ali pa svetuje v farmacevtskem podjetju. Možnosti je še več, skupaj jih lahko odkrijemo!