DOMOV    KAZALO STRANI    KONTAKT    DODAJ MED PRILJUBLJENE   
 
ZNIŽEVANJE NEŽELENE FLUKTUACIJE IN ABSENTIZMA

Fluktuacija in absentizem sta dejstvi, ki organizacije stanejo tudi več sto tisoč evrov letno oz. od 2 – 7 % skupne mase plač! Kljub temu le redke organizacije sistematično in celostno znižujejo te stroške. Absentizem ni odvisen le od dejanskega zdravja delavcev, ampak nanj vplivajo tudi številni drugi dejavniki. Podobno je neželena fluktuacija redko le posledica boljših in sanjskih ponudb, ki jih vaši zaposleni dobijo drugje.
Prav zato je pomembno, da podjetje k zniževanju absentizma in fluktuacije pristopi celostno in sistematično, pomembni rezultati pa se navadno pokažejo šele čez leto ali celo več. Navadno parcialni pristopi ne dosegajo pričakovanih učinkov in jih zato podjetja pogosto že po kratkem času opustijo. Po naših izkušnjah je pomembno odkriti realno ozadje vzrokov absentizma, ki se od podjetja do podjetja navadno razlikuje, in skladno s tem načrtovati aktivnosti.
 
Znižajte nepotrebne stroške neželene fluktuacije in/ali absentizma in prihranite do 5 % mase plač.
Na osnovi raziskave dejanskih vzrokov bomo skupaj z vami izdelali celosten pristop k zniževanju absentizma in/ali fluktuacije in implemetirali ustrezne rešitve.